Kasein

Nejprodávanější

Essential Micellar Kasein 1000g
Essential Micellar Kasein 1000g
Skladem
Kód: 3950/COK
 
799 Kč
Essential Micellar Kasein 2250g
Essential Micellar Kasein 2250g
Skladem
Kód: 3947/VAN
 
1 399 Kč
MicellarCasein909g jahoda Reflex 1
Micellar Casein 909g
Skladem
Kód: 920/COK
 
749 Kč
micellar
Micellar Casein 1,8kg
Skladem
Kód: 917/COK
 
1 499 Kč
4 položek celkem
Essential Micellar Kasein 1000g
799 Kč

Vysokoprocentní proteinový nápoj vyrobený špičkovou technologií mikrofiltrace, obsahuje důležité bílkoviny pro stavbu svalů během spánku.

+ další
Kód: 3950/COK
Essential Micellar Kasein 2250g
1 399 Kč

Vysokoprocentní proteinový nápoj vyrobený špičkovou technologií mikrofiltrace, obsahuje důležité bílkoviny pro stavbu svalů během spánku.

+ další
Kód: 3947/VAN
MicellarCasein909g jahoda Reflex 1
749 Kč

POSTUPNĚ UVOLŇOVANÝ PROTEIN

+ další
Kód: 920/COK
micellar
1 499 Kč

POSTUPNĚ UVOLŇOVANÝ PROTEIN

+ další
Kód: 917/COK

Kaseinový protein je známý také pod označením noční protein. Patří mezi bohaté zdroje aminokyselin, protože obsahuje všech 9 esenciálních aminokyselin. Jde o bílkovinu, která je spolu se syrovátkou získávána z mléka, kde tvoří jeho nerozpustnou složku (přibližně 80 %). Rozpustná část je tvořena syrovátkou. Kasein má schopnost měnit svou konzistenci na gel, v žaludku se tak děje po kontaktu s žaludeční kyselinou a gelová konzistence poté umožňuje pomalejší uvolňování aminokyselin do organismu a jejich delší a stabilnější účinek. Kasein je antikatabolický, to znamená, že napomáhá udržovat svalovinu během katabolických stavů, tedy v noci.

Užívání kaseinu příznivě ovlivňuje nárůst svalové hmoty a zamezuje jejím ztrátám také v období kalorického deficitu. Díky svým “gelovitým” vlastnostem navíc navozuje pocit plného žaludku, který se též může hodit v období redukce hmotnosti. Užívání kaseinu navíc podporuje funkci tlustého střeva.

#ShowMore#    

Typy kaseinu 

I.    Micelární kasein 

            Tento druh kaseinu je nejvhodnější a proto také nejoblíbenější na trhu. Jde o pomalu rozpustný protein s postupným uvolňováním aminokyselin, který se vyrábí procesem mikrofiltrace. Jeho výhodou je dokonalá vstřebatelnost a tedy využitelnost pro náš organismus. Při jeho výběru dávejte pozor na složení, za micelární kasein se často vydává kaseinát vápenatý s přídavkem guarové gumy. 

II.   Kaseinát vápenatý 

            Kaseinát vápenatý je zastaralou formou kaseinu, která pro náš trávicí trakt není nejvhodnější. Většina obsahu bílkovin je totiž kvůli špatné vstřebatelnosti bez užitku vyloučena z těla. Pokud můžete, zvolte vždy raději micelární kasein.

III.  Mléčný izolát 

Izolát je získán šetrným oddělením syrovátky a kaseinu z plnotučného mléka. Obsahuje až 90 % bílkovin a velmi nízký obsah tuků a sacharidů. Přestože jeho kvalita může být kolísavá, patří k oblíbeným proteinovým přípravkům. 

IV.  Hydrolyzovaný kasein 

            Hydrolyzovaný kasein je forma předtráveného kaseinu, která se velmi rychle vstřebává. Hledáte-li protein, který podpoří tvorbu svalové hmoty v době redukce hmotnosti, použijte právě hydrolyzát kaseinu.

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.